Onze barbecuefolder

Onderstaand onze  barbecuefolder.   We adviseren om uw bestelling ruim (minimaal 2 werkdagen) vantevoren te bestellen, want vol = vol! 

let op prijzen onder voorbehoud!

Gebruik van barbecue is vanaf 15 personen!

Barbecue-assortiment 2023

Ook dit jaar weer een uitgebreid assortiment, hieronder een selectie. Andere wensen? Vraag het ons gerust. Prijzen zijn per stuk en onder voorbehoud. Om teleurstellingen te voorkomen adviseren wij u om vroegtijdig te bestellen! 

 

Gebraden drumstick € 1,19

Hamburger € 1,09 

Merquez worstje € 0,99 

Varkenssate € 1,29 

Kipsate € 1,39

Barbecueworstje € 1,19

Gemarineerde speklap € 1,35

Runderhamburger € 1,49

Zwitsers bbqworstjes € 1,29

Golfspies €1,79

Gemarineerde schouderkarbo € 1,75

Steak Rhodos € 1,79

Varkenshaassate € 1,99

Gemarineerde kipfilet € 1,99

Gemar. Lamskotelet € 2,65

Houthakkerssteak € 2,09

Sparerib ca. 3 ribbetjes € 2,49

Biefstukspies € 2,89

Ribeyesteak € 6,75

Gemarineerde biefstuk € 3,50

Vegetarisch pakket € 6,00 per persoon (groenteburger en vegetarisch bbq worst en  vegetarische spies)

 

Complete pakketten (dus vlees, salade, stokbrood en kruidenboter): alleen vanaf 4 personen mogelijk!

Barbecues: Alleen bij aankoop van barbecuevlees kunt u een barbecue in bruikleen krijgen (let op vanaf 15 personen), voor het gebruik betaalt u € 18,50. De barbecue dient u schoon in te leveren. Schoonmaakkosten bedragen € 20,00 per barbecue. Bij onjuist gebruik van ons apparatuur zijn wij niet aansprakelijk voor de gevolgen.

 

PRIJSWIJZIGINGEN EN DRUK-EN ZETFOUTEN VOORBEHOUDEN

barbecuefolder 2023

De beste barbecuetips

Wil jij net zo barbecueën als wij? Met een goede voorbereiding – én de nodige oefening – moet dat zeker lukken. We hebben de volgende tips voor je:
 

  1. Plaats de barbecue op een stevige, onbrandbare ondergrond.
  2. Steek de barbecue tenminste 1 uur van tevoren aan.
  3. Ga als volgt te werk: leg een bergje houtskool in de barbecue. En plaats daar aanmaakblokjes tussen. Steek de aanmaakblokjes aan. Op het moment dat de houtskool goed gloeit, kunnen de kolen over de barbecue verspreid worden. Raadpleeg ook de aanwijzingen op de verpakking van de barbecue / houtskool / aanmaakblokjes.
  4. Zijn de vlammen gedoofd? En zijn de houtskool of briketten grijs van kleur? Dan heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen.
  5. Voeg wel tijdig nieuwe kolen toe. Dan hoef je de barbecue niet opnieuw aan te steken.
  6. Gebruik een tang, dus geen vork, om het vlees op het rooster te leggen. En om het te keren. Zo blijven de vleessappen bewaard in het vlees.
  7. Dep gemarineerd vlees – voordat je het roostert – goed droog met keukenpapier.
  8. Strooi van tevoren nooit zout op het vlees. Dan verschijnt er vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt.
  9. Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Teveel om en om draaien is niet goed.
  10. Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken, blijft het sappiger.
  11. Trek vlees dat aan het rooster kleeft niet los. Laat het even liggen, het laat vanzelf los. Is het gerecht toch aangebrand? Snijd de verbrande randjes eraf.
  12. Gebruik je een houtskoolbarbecue? Dan moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste worden geroosterd.
  13. Bij een barbecue met een verstelbaar rooster kun je de temperatuur regelen door het rooster hoger of lager te plaatsen.
  14. Werk je met een elektrische barbecue? Leg het snoer stevig vast op de grond. En pas op met regen.
  15. Voor de gasbarbecue geldt dat de gasfles rechtop naast de barbecue moet worden geplaatst.

 

Slow of snel?

Slow of snel?

Of je nu veel of weinig tijd hebt, je kunt altijd lekker eten rondom de barbecue. Ingeval van langzaam garen – beter bekend als slow cooking – sluit je de barbecue af met een deksel. En zorg je voor voldoende afstand tussen de kooltjes en het vlees. Deze methode is heel geschikt voor het garen van bijvoorbeeld een hele kip. Of een groot stuk rundvlees. Heb je niet zoveel tijd? Kies dan voor hamburgers, voorgegaarde kip, worstjes en biefstuk. Deze vleessoorten zijn namelijk supersnel gaar boven de hete kolen!

Braamskamp, Keurslager

Grolloƫrstraat 22a
9451KB Rolde
0592241273

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:30
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten